Остін і Зеленський у Сінгапурі домовились про коаліцію F-16 та посилення ППО

10:07, 02.06.2024
Остін і Зеленський у Сінгапурі домовились про коаліцію F-16 та посилення ППО

Остін і Зеленський під час зустрічі у Сінгапурі. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський та очільник Пентагону Ллойд Остін зустрілися на полях оборонного форуму Shangri-La в Сінгапурі.

 

Під час зустрічі сторони обговорили нагальні військові потреби України.

 

Як інформує Україна молода, про це Володимир Зеленський повідомив у соцмережах в неділю.

 

"Ми обговорили ключові питання: оборонні потреби нашої країни, посилення системи протиповітряної оборони України, коаліцію F-16 та підготовку двосторонньої безпекової угоди", – написав глава держави за результатами зустрічі.

 

За його словами, спілкуючись з міністром оборони США, він подякував президенту Джо Байдену за прийняття важливого рішення щодо завдання ударів американською зброєю по території рф.

 

"Ми цінуємо життєво важливу оборонну та політичну підтримку України з боку США", – додав Зеленський.

 

Сторони обговорили оборонні потреби України, на які спрямовується допомога від Сполучених Штатів, зокрема для тренування та комплектації нових бригад
 
Президент подякував міністру оборони США за активну роботу з посилення української системи ППО. «Це найважливіший трек зараз для захисту життів українців, наших міст, громад і цивільної інфраструктури. Це дуже важливо», – зазначив він.
 
Співрозмовники також приділили увагу коаліції F-16, зокрема необхідним спільним зусиллям для пришвидшення постачання винищувачів, передає Офіс президента

 

Нагадаємо, низка країн Альянсу – передусім США та Німеччина – дозволили Україні завдавати удари переданою зброєю по військових об'єктах на території Росії, але з обмеженнями.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні президент Зеленський заявив, що «не хоче бути брехуном» і тому сповнений рішучості довести війну до кінця навіть попри виснажливу рутину керівництва країною.