Стилістка та десантниця Шура Рязанцева «Ялта» померла від серцевого нападу

15:19, 12.06.2024
Стилістка та десантниця Шура Рязанцева «Ялта» померла від серцевого нападу

Військовослужбовиця, активістка Шура Рязанцева. (Фото з відкритих джерел)

Шура Рязанцева (позивний «Ялта»), активістка та військовослужбовиця 78-го окремого десантно-штурмового полку померла від серцевої недостатності в лікарні Житомира.

 

Як передає інформує УМ, про це повідомили у пресслужбі 78 ОДШПта її сестра Валерія Рязанцевау Фейсбуці.

 

Там розповіли, що у медичній довідці, наданій лікарями, причиною смерті вказана серцева недостатність.

 

За даними пресслужби, захисниця переводилася в інший підрозділ. Відомо, що їй лишався один день до переведення.

 

Про смерть військовослужбовиці Шури "Ялти" Рязанцевої 11 червня повідомила її сестра Валерія.

 

Шура Рязанцева - уродженка Криму. У 2014 році брала активну участь у Революції гідності. Після незаконної анексії Криму Росією Олександра поїхала на батьківщину, де в березні 2014 року її п’ять днів протримала в полоні окупаційна влада.

 

 

У мирному житті жінка працювала стилісткою, зокрема в Студії "Квартал 95" та на шоу "Орел і Решка". Вона навіть була особистою стилісткою президента Володимира Зеленського.

 

У перший день повномасштабного вторгнення Росії Рязанцева пішла до столичного військкомату, після чого вступила до підрозділу територіальної оборони. Згодом служила у десантно-штурмових військах, а також займалася волонтерством.

 

2 червня Олександрі виповнилося 40 років.

 

Як зазначили в Інстагам life.in.war , " Шура народилася в Ялті. До війни була стилісткою та художницею з костюмів у «95 кварталі», шоу «Орел і Решка», працювала з Тіною Кароль та гуртом O’Torvald. 24 лютого 2022 року Рязанцева вступила до лав ТрО, у 2024 році була водійкою та операторкою безпілотників у 78-му полку «Ґерць», у червні цього року доєдналася до нового підрозділу ДШВ. Ялта виконувала бойові завдання у Гостомелі, Бахмуті та поблизу білоруського кордону".

 

 

У 2022 році у інтерв'ю для ЗМІ Шура Рязанцева сказала: "Колись я була стилістом "95 кварталу" і вдягала Зеленського. Тепер - лише мрію заїхати на танку в Крим".

 

У 2022 році у неї інтерв'ю для ЗМІ Шура Рязанцева сказала: "Колись я була стилістом "95 кварталу" і вдягала Зеленського. Тепер - лише мрію заїхати на танку в Крим".

 

Як повідомляла УМ, парамедикиня Ірина Цибух «Чека» загинула на Харківщині.