Парамедикиня Ірина Цибух «Чека» загинула на Харківщині

12:51, 30.05.2024
Парамедикиня Ірина Цибух «Чека» загинула на Харківщині

Ірина Цибух, позивний «Чека», загинула за кілька днів до Дня народження. (facebook.com/hospitallers)

Бойова медикиня добровольчого батальйону медичної евакуації «Госпітальєри» Ірина Цибух, позивний «Чека» загинула під час ротації на Харківському напрямку в середу, 29 травня.

 

Журналістці «Суспільного», яка пішла на фронт, було 25 років.

 

Як інформує країна молода, про це повідомляє Медичний Добровольчий Батальйон "Госпітальєри" у Facebook у четвер.

 

«Вчора під час ротації на Харківському напрямку не стало нашої Чеки - Госпітальєрки Ірини Цибух. За кілька днів до свого Дня народження», - йдеться у повідомленні.

 

Відомо, що від 2015 року Ірина їздила на Донеччину як військова парамедикиня.

Вона була бойовою медикинею у складі добровольчого батальйону "Госпітальєри", який займається медичною евакуацією військових у гарячих точках на лінії фронту.

 

"Єдиний вибір про свободу в країні, де йде війна... єдина історія про волю в цьому контексті - це боротьба за цю волю", - казала «Чека».

 

«Я нещодавно зрозуміла, що цей тренд на те, що ми всі скоро умремо, він досить високо вже звучить, і всі готуються рано чи пізно десь  загинути. А коли маєш можливість повертатись до цивільного життя, то ти бачиш, що - окей, можливо пожити це теж може бути тенденцією непоганою. Я просто сама для себе це відкрила. І почала думати - ого, можна ще й пожить!»

«Хочу дітей. Хочу будинок. Хочу садити помідори... але війну закінчити найважливіше», - побратими наводять слова полеглої парамедикині.

 

Про прощання з захисницею повідомляють пізніше.

 

 

Як повідомляла «УМ», захисник України, футболіст ФК «Колос» Серго Горнакашвілі поліг у бою на Харківському напрямку. У цивільному житті він визнавався найкращим гравцем чемпіонату.