Електронних повісток і е-направлень на ВЛК не буде – Веніславський

10:06, 10.06.2024
Електронних повісток і е-направлень на ВЛК не буде – Веніславський

Електронних повісток через електронні кабінети не буде.

Парламент та уряд не запроваджуватимуть електронні повістки через електронний кабінет, не направлятимуть і на ВЛК через е-кабінет.

 

Як інформує УМ, про це заявив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський в інтерв’ю "РБК-Україна"

 

У відповідь на питання, "чи є в планах уряду або парламенту запровадити електронні повістки, наприклад, в цьому додатку "Резерв+"  Веніславський пояснив: "Це питання ми обговорювали і дуже дискутували над ним під час роботи над законопроектом про мобілізацію. І кінцева позиція була консенсусна – електронних повісток через електронні кабінети не буде".

 

Парламентарій також зазначив, що через електронний кабінет також не буде направлень на військово-лікарську комісію. "Ми не регламентували в законі про мобілізацію можливість направлення через електронний кабінет будь-яких повідомлень чи направлень на ВЛК.

 

Тому з точки зору закону направляти на ВЛК через електронні засоби комунікації не можна", - сказав Веніславський.

 

Нагадаємо, що Міноборони 17 травня презентувало застосунок "Резерв+", у якому можна оновити облікові дані ТЦК.

 

18 травня Закон про мобілізацію (про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку) набув чинності.

 

Як повідомляла УМ, Кабмін дозволив розсилати повістки поштою.