Недоїхав до України: у Чехії пасажирський потяг зіткнувся з вантажним, є загиблі, фото

08:09, 06.06.2024
Недоїхав до України: у Чехії пасажирський потяг зіткнувся з вантажним, є загиблі, фото

На місці трагедії. (Фото: iDNES)

Пасажирський потяг RegioJet 1021, що прямував з Чехії у Чоп в Україні, зіткнувся з вантажним потягом ČD Cargo: четверо людей загинуло і десятки отримали поранення.

 

Як інформує УМ, про це повідомив чеський портал новин iDNES.

 

Аварія трапилася біля нової станції Пардубіце.

 

На місці події працюють усі екстрені служби.

 

Прес-секретар пожежної залізничної адміністрації Мартін Кавка у своїй відповіді на запит телеканалу CT24 повідомив про "двох загиблих та десятки постраждалих, деякі з яких перебувають у тяжкому стані".

 

 

Проте годину після опівночі прес-секретар рятувальної служби Пардубіце Олена Кісіала повідомила, що внаслідок зіткнення загинуло четверо людей.

 

Серед десятків постраждалих – діти. У рятувальній операції було задіяно гелікоптери: перший прибув близько 11:30 за місцевим часом, наступний - годиною пізніше.

 

 

На місці зіткнення працюють 36 підрозділів професійних пожежників та добровольців.

 

Пряма мова прем'єр-міністра Чехії Петра Фіала у X: "Зіткнення поїздів - це велике нещастя. Ми всі думаємо про жертв та постраждалих. Я висловлюю свої щирі співчуття всім постраждалим".

 

 

У свою чергу Укрзалізниця повідомила 6 червня у Telegram, що серед загиблих в аварії потяга у Чехії немає пасажирів причіпних вагонів, які їхали до Чопа.

 

"Вночі поїзд Прага − Кошице (оператор − чеська приватна компанія RegioJet) на території Чехії зіштовхнувся з вантажним поїздом. За попередньою інформацією, є загиблі та постраждалі. При цьому причіпні вагони, у яких прямують пасажири RejioJet до Чопа, знаходяться всередині поїзда і, за попередньою інформацією, загиблих чи серйозно постраждалих серед пасажирів до Чопа немає", - поінформували в УЗ.

 

Як повідомляла УМ, в Україні різко зросла кількість смертельних ДТП.