Зеленський подякував керівництву Філіппін за підтримку України

10:12, 03.06.2024
Зеленський подякував керівництву Філіппін за підтримку України

Зеленський прибув з візитом до Філіппін, де проживає 95 українців. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський подякував керівництву Філіппін за підтримку суверенітету України, за чітку позицію щодо агресії рф, а також за підтримку важливих резолюцій ООН під час свого візиту до столиці країни – Маніли в понеділок.

 

За його словами, Україна цінує, що Філіппіни візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

Зазначається, що у Манілі Зеленський вперше в історії двосторонніх відносин зустрівся з президентом країни Фердинандом Маркосом-молодшим у палаці Малаканян.

 

Глава держави висловив вдячність президенту Філіппін за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, а також важливих резолюцій ООН, які засуджують російську агресію.

 

 

«Дуже радий бути вперше у вашій країні. Вдячні за вашу чітку позицію щодо агресії рф проти нашої країни», – наголосив він.

 

Зеленський поінформував про відкриття Посольства України в Республіці Філіппіни вже цього року, що має посилити співпрацю між державами.

 

Він також розповів про підготовку до першого Глобального саміту миру та наголосив на важливості представлення країн Південно-Східної Азії на цьому заході. Філіппіни погодилися взяти участь у Саміті.

 

Також під час зустрічі обговорили питання двосторонньої співпраці, зокрема постачання української аграрної продукції до Філіппін.

 

 

Дипломатичні відносини між Україною та Філіппінами тривають 32 роки. Їх офіційно встановили 7 квітня 1992-го.

 

Філіппіни підтримали Київ в голосуванні за резолюцію про територіальну цілісність України під час засідання Генеральної Асамблеї ООН 27 березня 2014 року, а також рішуче засудили російську агресію після початку повномасштабного вторгнення.

 

За даними Бюро імміграції Республіки Філіппіни, станом на травень 2024 року в країні проживає 95 українців.

 

Як повідомляла «УМ», на вихідні Зеленський перебував з візитом у Сінгапурі.  Він провів низку двосторонніх зустрічей, зокрема з конгресменами США та очільником Пентагону Ллойдом Остіном, а також виступив на оборонному форумі Shangri-La.

 

Під час виступу він заявив, що Україна визнає дві держави - і Ізраїль, і Палестину