ЄС не має доказів поставок китайської зброї до росії - Боррель

13:04, 02.06.2024
ЄС не має доказів поставок китайської зброї до росії - Боррель

Жозеп Боррель на форумі "Діалог Шангрі-Ла" у Сінгапурі. (Фото Офісу президента)

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявляє, що офіційний Брюссель не має доказів прямих поставок зброї з Китаю до росії.

 

Втім, за його словами, немає і чіткої межі між зброєю і тим, що не є зброєю, оскільки є речі, які можуть мати подвійне призначення.

 

Як інформує Україна молода, про це Боррель сказав під час виступу на форумі "Діалог Шангрі-Ла" у Сінгапурі, передає The Moscow Times у неділю.

 

"У російській військовій техніці використовуються деталі, вироблені в західних країнах - США, Європі або Великій Британії. Проблема не тільки в Китаї", - зазначив він.

 

І додав, що хоча китайська зброя досі не з'являлася на полі бою, проте немає чіткої межі між зброєю і товарами подвійного призначення.

 

Нагадаємо, у травні міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що розвідки Великої Британії та США мають докази надання військової допомоги Китаю росії, яку потім використовують у війні проти України.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський під час виступу в Сінгапурі заявив, що Україна поважає міжнародне право і статут ООН, тому визнає дві держави - і Ізраїль, і Палестину.

 

Також Зеленський та глава Пентагону Остін зустрілися на полях оборонного форуму Shangri-La в Сінгапурі.