Повний «Тунець»: ГУР знищило два ворожих катери у Криму, відео

10:10, 30.05.2024
Повний «Тунець»: ГУР знищило два ворожих катери у Криму, відео

Ударний морський дрон Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад рф. (Фото ГУР Міноборони)

Головне управління розвідки Міністерства оборони України офіційно підтвердило знищення двох швидкісних транспортно-десантних катерів російських окупантів в тимчасово окупованому Криму.

 

Йдться про катери КС-701 «Тунець».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ГУР Міноборони, яке свою успішну операцію називає іронічно: «Тунець по-кримськи».

 

«30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад держави-агресора росії у тимчасово окупованому Криму.

 

Успішна спецоперація стала можливою завдяки підтримці глобальної платформи United24», - йдеться у повідомленні.

 

Військові розвідники зазначають, що з метою знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти в Криму 32 рази піднімали в небо бойову авіацію, зокрема ― літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8.

 

«Також загарбники хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати. Утім ніщо не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання», - констатують у розвідці.

 

За попередніми даними, внаслідок удару було знищено два швидкісних транспортно-десантних катери КС-701 «Тунець» у районі селища Чорноморське Євпаторійського району.

 

 

Як повідомляла "УМ", днями дрон ГУР атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М", розташовану в місті Орськ Оренбурзької області рф.