«Загоризонт» не спас: ГУРівський дрон атакував РЛС в рф на відстані 1800 км

09:43, 27.05.2024
«Загоризонт» не спас: ГУРівський дрон атакував РЛС в рф на відстані 1800 км

Дрон ГУР атакував загоризонтну РЛС в рф на відстані більше 1800 км.

Радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М", розташовану в місті Орськ Оренбурзької області рф, дрон Головного управління розвідки Міноборони України атакував у неділю, 26 травня.

 

Як інформує УМ, про це ЗМІ повідомило джерело в ГУР.

 

"Український безпілотник подолав відстань у понад 1800 кілометрів до обʼєкту противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе", - повідомив співрозмовник з ГУР.

 

Наслідки ураження уточнюються.

 

Російські пабліки писали, що під Орськом "упав БПЛА", а метою безпілотника, "можливо, був військовий об'єкт".

 

Раніше найбільш віддаленою ціллю, атакованою українськими безпілотниками, був обʼєкт у місті Салават республіки Башкортостан РФ, який розташований на 140 кілометрів ближче до українського кордону в порівнянні з Орськом.

 

Зауважимо, що "Воронежі М" є складовою сімейства російських стаціонарних надгоризонтних радіолокаційних станцій великої дальності. Вони призначені для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів, зокрема балістичних і крилатих ракет. Дана РЛС працює в метровому діапазоні хвиль та має дальність виявлення цілей до 6000 км.

 

Раніше з'явилася інформація про ураження дроном ГУР МОУ іншої радіолокаційної станції цього сімейства "Воронеж ДМ", розташованої у селищі Глибокий Краснодарського краю. Вона зазнала атаки 23 травня, внаслідок чого на території обʼєкту розпочалася пожежа.

 

Як повідомляла УМ, в Криму нанесено ракетний удар по низці військових об’єктів.