Зеленський радився у Харкові щодо оборони Вовчанська та відновлення інфраструктури

14:24, 24.05.2024
Зеленський радився у Харкові щодо оборони Вовчанська та відновлення інфраструктури

Зеленський під час наради у Харкові. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо оборони Харківщини та підготовки до опалювального сезону в області.

 

Як інформує Україна молода, нарада відбулася у Харкові, передає Офіс президента в п’ятницю.

 

Командувач ОТУВ «Харків» Михайло Драпатий доповів про ситуацію в зоні відповідальності цього угруповання військ, зокрема на Вовчанському напрямку. Вона залишається складною.

 

«Доповіді щодо оборони області, зокрема на Вовчанському напрямку, відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури. Окрема увага – забезпеченню житлом наших людей, переміщених із територій Харківщини, що зазнають ворожих обстрілів.

 

Усе місто, уся Харківщина заслуговують на нашу підтримку, вдячність, на нашу повагу – як і кожна українська громада, кожна наша людина, яка не підкорюється ворогу та робить усе, щоб зберегти життя», - наголосив глава держави.

 

 

На нараді вирішили, що для підготовки Харкова та області до осінньо-зимового періоду виділять 4 мільярди гривень.

 

«Половина суми – з резервного фонду державного бюджету, решта – з міського бюджету. Ці кошти спрямують на відновлення зруйнованого обладнання та встановлення когенераційних установок», - повідомляє Банкова.

 

Також Зеленський доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю разом із Міністерством фінансів і Національним банком опрацювати можливість для пошкоджених енергогенеруючих підприємств брати кредити на відновлення без застави.

 

На нараді обговорювалася й ситуація із забезпеченням другого рівня захисту на підстанціях "Укренерго".

 

Як повідомляла "УМ", у Вовчанську росіяни зав’язли у вуличних боях і зазнали великих втрат