У Вовчанську росіяни зав’язли у вуличних боях і зазнали великих втрат – Сирський

16:37, 23.05.2024
У Вовчанську росіяни зав’язли у вуличних боях і зазнали великих втрат – Сирський

Олександр Сирський продовжує працювати на східному фронті. (facebook.com/CinCAFofUkraine)

Російські загарбники зав’язли у вуличних боях у Вовчанську на півночі Харківщини. Після незначних успіхів у ході наступу окупанти зазнали великих втрат.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, який продовжує працювати у військових частинах на східному фронті.

 

«Після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині противник повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ та поніс дуже високі втрати в особовому складі штурмових підрозділів.

 

Наразі ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно», – написав Сирський у Facebook.

 

За його даними, в районі Липців (на захід від Вовчанська) ворог також зазнав втрат і перейшов до активної оборони, проводить мінування та вогневе ураження позицій ЗСУ.

 

На Купʼянському напрямку продовжуються бої у лісовому масиві на північ від міста. За словами головнокомандувача, складна ситуація в районі Кислівки, де ворог намагається прорвати оборону та вийти до річки Оскіл.

 

 

Інтенсивні бойові дії тривають в районі Іванівського та на підступах до Часового Яру.

 

Пан Сирський наголосив, що росіяни намагаються будь-якою ціною зачепитися за місто, використовують на цьому напрямку новітні Т-90М, БМП-3, БМД-4, які, як правило, знищуються протитанковими засобами та FPV-дронами ще при висуванні.

 

Найбільш інтенсивні та жорсткі бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках. Росія кидає туди найбільш підготовлені підрозділи. У штурми йде піхота, бронетехніка, а також нерідко загарбники застосовують мотоцикли та багі.

 

На інших напрямках також неспокійно, але кількість та інтенсивність бойових дій значно менше. Сирський додав, що головна мета роботи у частинах – це вивчення обстановки на місці, вирішення проблемних питань, забезпечення додатковою кількістю боєприпасів, дронів, РЕБ, посилення резервами тощо.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Часів Яр під вогнем. Важко завезти допомогу та евакуювати людей