Голова Радфеду рф Матвієнко поширює фейки про ЗСУ та прославляє окупантів

13:36, 24.05.2024
Голова Радфеду рф Матвієнко поширює фейки про ЗСУ та прославляє окупантів

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили Матвієнко про підозру за двома статтями ККУ. (Коллаж СБУ)

Слідчі Служби безпеки задокументувала нові злочини з боку голови Ради федерації федеральних зборів рф Валентини Матвієнко, яка попри українське походження, сприяє російській війні проти України.

 

Зрадниця публічно поширювала і продовжує розповсюджувати фейки про Сили оборони України та ситуацію на фронті.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресцентр СБУ 24 травня.

 

Як відомо, посадовиця входить до найближчого кола соратників путіна та санкціонувала повномасштабне вторгнення рф проти України у 2022 році.

 

Для цього Матвієнко підписала рішення верхньої палати російського парламенту про введення військ країни-агресора на територію нашої держави.

 

Крім того, посадовиця погодила нікчемну ратифікацію угод щодо "приєднання" тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до складу рф.

 

Наразі встановлено, що Матвієнко координує поширення кремлівського режиму на цих територіях України під виглядом їхньої інтеграції в "законодавче поле" росії.

 

Як зазначили в СБУ, також під час численних виступів в ефірах російських пропагандистських телеканалів, Матвієнко заперечує існування України як суверенної держави й закликає до її повного захоплення.

 

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності фігурантки проти нашої держави.

 

На підставі нових доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Матвієнко про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

 

ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

У СБУ нагадали, що раніше Матвієнко отримала заочну підозру ще за двома статтями Кримінального кодексу України. Серед яких – підбурення до розв’язання та ведення агресивної війни.

 

Оскільки зловмисниця перебуває на території московії, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

 

Як повідомляла «УМ», днями слідчі СБУ зібрали доказову базу на продюсера і музиканта Юрія Бардаша, який втік до Москви та виправдовує війну росії проти України, прославляє окупантів тощо.