Бербок у Києві: ініціатива Німеччини дала змогу зібрати мільярд євро на ППО

11:22, 21.05.2024
Бербок у Києві: ініціатива Німеччини дала змогу зібрати мільярд євро на ППО

Міністр закордонних справ Бербок знову прибула 21 травня з візитом до столиці України Києва. Чому восьма поїздка міністра закордонних справ відбувається у вирішальний час.

До Києва  з візитом 21 травня прибула міністр закордонних справ Німеччини Аналена Бербок: її мета — запевнити, що попри загострення бойових дій Німеччина та Європа продовжуватимуть підтримувати Україну.

 

Як інформує УМ, про це 21 травня йдеться у пресрелізі МЗС Німеччини.

 

Нещодавно міністр закордонних справ Аналена Бербок і міністр оборони Борис Пісторіус започаткували глобальну ініціативу з посилення протиповітряної оборони України. На неї зібрали вже майже мільярд євро.

 

«Наша підтримка ґрунтується на глибокій вірі в те, що Україна переможе в цій війні. Путін припускає, що врешті-решт у нас закінчиться повітря, але ми витримаємо. Німеччина разом з багатьма іншими країнами з усіх частин світу твердо стоїть на боці України. Народ України може розраховувати на це в довгостроковій перспективі», — наголосила Бербок.

 

Окрім демонстрації підтримки України, очільниця МЗС Німеччини також планує провести підготовку до Берлінської конференції з реконструкції як інвестиції в майбутнє України.

 

З початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року країни Заходу надали Україні різні системи ППО, усі ракети можуть збивати лише американські ЗРК Patriot, яких в українських військових лише три. Наприкінці лютого 2024 року президент Володимир Зеленський говорив, що передача Києву десяти ЗРК Patriot кардинально змінила б ситуацію у війні.

 

Як повідомляла УМ, Німецький оборонний концерн Rheinmetall відкриє в Україні завод із виробництва ППО.