Мовчання ягнят: у ракеті КНДР виявили 290 іноземних компонентів

11:31, 20.05.2024
Мовчання ягнят: у ракеті КНДР виявили 290 іноземних компонентів

Незважаючи на санкції КНДР успішно дістає необхідніїй компоненти для сучасної зброї. (Фото: Телеграм Олександр Рувін | Oleksandr Ruvin)

У північнокорейській балістичній ракеті, яку Росія випустила по території України, виявили 290 компонентів мікроелектроніки, які виготовили понад 25 іноземних компаній.

 

Як інформує УМ, про це 20 травня повідомив директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександр Рувін у Телеграм опублікувавши також фотодоказ.

 

"Так, лише в одному об`єкті, ідентифікованому, як зразок північнокорейської балістичної ракети, виявлено 290 компонентів мікроелектроніки іноземного виробництва. У переважній більшості елементи забезпечують навігацію ракети, вони вироблені понад 25 компаніями зі штаб-квартирами в США, Китаї, Німеччині, Японії, Нідерландах, Сінгапурі, Швейцарії та Тайвані тощо", – йдеться в дописі.

 

За словами Рувіна, іноземні елементи ракети забезпечують її навігацію, а виробили ці елементи понад 25 компаній зі штаб-квартирами в США, Китаї, Німеччині, Японії, Нідерландах, Сінгапурі, Швейцарії, Тайвані.

 

"Варто зазначити, що імпортна мікроелектроніка є основою усіх типів російських ракет. Таким чином, висновки українських та іноземних експертів засвідчують важливість контролю експорту комерційних електронних компонентів і водночас залежність країни-агресора Росії від чужих технологій", - заявив Рувін.

 

Раніше повідомлялось, що російські компанії імпортують танталові конденсатори, які використовують для виробництва ракет і безпілотників, через цілу низку країн, включно з державами-союзниками України.

 

Як повідомляла УМ, Попередження Сеула:  КНДР може продати рф нові балістичні ракети.