Сумую за батьком: Усик пояснив роль тата на шляху до вершин боксу

13:51, 19.05.2024
Сумую за батьком: Усик пояснив роль тата на шляху до вершин боксу

Олександр Усик постійно згадує свого батька. (Фото з відкритих джерел)

Абсолютний чемпіон світу з боксу в надважкій ваговій категорії Олександр Усик емоційно згадав батька після перемоги над Ф'юрі у ніч на неділю, 19 травня.

 

Боксер вперше в історії України об'єднав всі титули в дивізіоні. Багато хто звернув увагу, що першими словами Усика в коментарі після бою стала присвята батькові, що привів Олександра у бокс: "Батьку, ми це зробили!"

 

Як інформує Украна молода, про роль батька у своєму житті Усик розповів під час пресконференції, передає Sky Sports Boxing в неділю.

 

Під час спілкування з журналістами після бою абсолютний чемпіон емоційно розчулився до сліз і сказав, що «сумує за батьком», який помер у 2012 році.

 

У відповідь на запитання журналіста, чи навідувався він до Олександра перед історичним боєм у Саудівській Аравії, Усик сказав: «Ні, не приходив. Я сумую за своїм батьком. Я кажу батькові: «Слухай, ти живеш там, а я тут. Будь ласка, не приходь до мене. Я люблю тебе». Мені важко, коли батько нагадує про себе, бо я згадую усе своє життя. Я знаю, що він тут. Можливо, десь позаду зали».

 

 

Чемпіон згадав, що саме тато надихнув його займатися боксом: «Батько казав, що в мене може вийти. Я дивувався: «Тату, я непогано граю у футбол, який бокс? Там б'ють». А він відповідав: «Для того, щоб тебе не били, маєш бити ти».

 

До речі, напередодні поєдинку з Ф'юрі, в інтерв'ю для TNT Sports Олександр розповів, що тато навідується до нього уві сні — посміхається перед участю сина в боях.

 

Зауважимо, що Олександр Усик-старший помер у 2012 році — того ж року його син став третім олімпійським чемпіоном з боксу в історії України. Побачитися після лондонських Ігор їм уже не вдалося.

 

«Він побачив, що я став олімпійським чемпіоном, але я не встиг приїхати із золотою медаллю, щоб показати йому. Коли я приїхав, він уже лежав у труні. Просто дістав медаль із сумки, потримав його мертвою рукою — і вийшов з кімнати», - згадував титулований боксер.

 

До речі, кілька місяців тому чемпіон вчетверте став батьком. У січні 2024-го в боксера народилася друга донька, Марія — її ім'я боксер помістив на шортах у поєдинку за абсолютного чемпіона 18 травня.

 

 

Як повідомляла «УМ», Олександр Усик — абсолютний чемпіон світу з боксу у надважкій вазі.

 

Це був перший в історії поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі в епоху чотирьох поясів. Усик захистив чемпіонські пояси WBA, WBO та IBF і  відібрав титул WBC, який належав Ф'юрі.