День вишиванки: захисники України розповіли про свій оберіг, відео

11:28, 16.05.2024
День вишиванки: захисники України розповіли про свій оберіг, відео

Нехай вишиванка стане оберегом для кожного українського воїна, символом незламності й віри у світле майбутнє. (Ілюстрація: Олексій Кустовський)

День вишиванки традиційно святкують в Україні щороку у третій четвер травня. У 2024 році цей день випав на 16 травня.

 

Захисники України з нагоди свята зняли відеоролик про вишиванку, як про символ українського народу та оберіг для воїнів.

 

Як інформує Україна молода, відповідне відео 241-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ оприлюднено на сторінці Генштабу ЗСУ в соцмережах у четвер.

 

«Військовий, одягнений у вишиванку, несе в собі не лише силу зброї, але й силу духу предків, силу української землі, силу роду.

 

Він стає втіленням незламності й віри, символом того, що за нами стоїть ціла нація, об’єднана прагненням до свободи й перемоги», - йдеться у дописі.

 

Бійці ЗСУ також щиро бажають: «Нехай вишиванка стане оберегом для кожного українського воїна, символом незламності й віри у світле майбутнє. Нехай вона дає їм силу й натхнення, щоб здолати ворога й звільнити нашу землю.

Слава Україні! Героям слава!».

 

 

Нагадаємо, вперше День вишиванки відзначали у 2006 році. Тоді п’ятеро студентів історичного факультету Чернівецького університету започаткували День вишиванки. Тоді це було своєрідним викликом, бо вишиванка не мала популярності і не була звичним предметом гардеробу.

 

Як повідомляла "УМ", два роки тому в Черкасах створили першу в світі бойову вишиванку