Рада розгляне зміни механізму передислокації військових частин

17:41, 13.05.2024
Рада розгляне зміни механізму передислокації військових частин

Рада розляне черговий урядовий законопроєкт. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Кабінет Міністрів подав до Верховної Ради законопроєкт, яким доповнюється законодавство щодо механізму передислокації військ.

 

Йдеться про дозвіл ухвалювати оперативні рішення про передислокацію військових частин під час дії воєнного стану.

 

Як інфорує Україна молода, про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у понеділок.

 

"Кабінетом міністрів України зареєстровано у Верховній Раді України проєкт Закону "Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про Збройні сили України" щодо передислокації військових частин під час дії воєнного стану" (реєстр. №11257).

 

Законопроєкт розроблено з метою надання можливості прийняття в умовах дії воєнного стану в Україні оперативних рішень при проведенні передислокації військових частин, а також військових навчальних закладів, установ та організацій Збройних сил України до рівня з’єднання", - написав урядовець.

 

Зазначається, проєктом Закону пропонується доповнити статтю 6 Закону України "Про Збройні сили України" новим абзацом, згідно з яким під час дії воєнного стану передислокація військових частин, а також військових навчальних закладів, установ та організацій Збройних сил України до рівня з’єднання здійснюється за рішенням Генерального штабу Збройних сил України за погодженням з Міністерством оборони України.

 

Як повідомляла "УМ", воєнний стан і мобілізація в Україні продовжені до 11 серпня.