Бюджет України спустошується на мільярди доларів через зволікання партнерів – Мінфін

12:00, 18.04.2024
Бюджет України спустошується на мільярди доларів через зволікання партнерів – Мінфін

У Вашінгтоні пройшов п’ятий міністерський круглий стілі Світового Банку та МВФ ( через брак обіцяної партнерами зброї уряду довелось витратити з бюджету $4 мільярди). (Фото: Фейсбук Sergii Marchenko)

Уряд України витратив 4 млрд доларів на закупівлю озброєння – все через зволікання міжнародних партнерів з допомогою. Це мало неабиякі негативні наслідки для бюджету.

 

Як інформує УМ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

 

"На початку 2024 року Україна опинилась у складній ситуації через недостатню кількість як фінансування, так і озброєння та боєприпасів. Але ефективна політика уряду у цей час дозволила зберегти фінансову стабільність. 4 млрд дол. США - саме такий обсяг коштів на закупівлю озброєння витратив уряд, в умовах коли бракувало обіцяних партнерами снарядів і зброї. І це має негативні наслідки для бюджету", - сказав Марченко.

 

Він наголосив, що відсутність або затримка у підтримці України негативно впливає на нашу спроможність протистояти ворогу на фронті. А нестача засобів ППО і ПРО - зменшує економічний потенціал країни.

 

 

Нагадаємо, що республіканці в Палаті представників 17 квітня оприлюднили тексти трьох законопроєктів, які передбачають допомогу для України, Ізраїлю та Тайваню.

 

Згідно з текстами законопроєктів, передбачається 26,4 мільярда доларів на підтримку Ізраїлю, 60,8 мільярда доларів на підтримку України та 8,1 мільярда доларів на протидію Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи мільярди доларів для Тайваню.

 

Як повідомляла УМ, Наперсточний партнер? Чому допомога Україні не цікава Америці.