Справа Кодовбецького: у Чернігові СБУ затримала співробітника ТЦК

09:01, 06.04.2024
Справа Кодовбецького: у Чернігові СБУ затримала співробітника ТЦК

Під час проходження ВЛК військові мають купу, переважно корупційних, проблем. (facebook.com/kommander.nord)

Працівники Служби безпеки України у ході слідчих дій по справі колишнього очільника Чернігівської обласної ВЛК Ігоря Кодовбецького на мільйон доларів затримали ще й  військовослужбовця Чернігівського обласного ТЦК та СП.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Оперативне командування "Північ" у соцмережах.

 

Зазначається, що затриманий зараз перебуває під вартою і підозрюється у "вчиненні кримінальних правопорушень". В яких саме - не деталізують.

 

Також повідомляється, що в Чернігівському обласному ТЦК та СП призначено службове розслідування з метою з’ясування всіх обставин події.

 

По затриманому представнику ТЦК триває досудове слідство, військовослужбовець перебуває під вартою.

 

«Керівництво та особовий склад оперативного командування «Північ» категорично засуджують протиправні вчинки та всебічно сприятимуть проведенню розслідування. Крім того, у Чернігівському обласному ТЦК та СП призначено службове розслідування з метою з’ясування всіх обставин події.

 

Відповідно до розпорядження начальника Чернігівського обласного ТЦК та СП у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Чернігівщини систематично проводяться заходи щодо недопущення корупційних правопорушень і запобігання злочинних дій»,  йдеться у повідомленні ОК.

 

Зауважимо, що у лютому під час обшуків у колишнього голови Чернігівської обласної військово-лікарської комісії Ігоря Кодовбецького в одній з квартир у Києві виявили майже мільйон доларів.

 

Правоохоронці повідомили, що затримали ексголову ВЛК і ліквідували в Чернігові схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно група розлючених жінок напала на представників РТЦК, які сиділи у мікроавтобусі в місті Шепетівка на Хмельниччині. Щонайменше одну з них розлютило те, що її син на фронті, а деякі військовослужбовці в тилу «їздять на бусиках».