Оппенгеймер: режисер Крістофер Нолан із дружиною отримають титули лицаря і дами

11:50, 29.03.2024
Оппенгеймер: режисер Крістофер Нолан із дружиною отримають титули лицаря і дами

Подружня пара працювала разом над серією фільмів, включаючи Тенет, Дюнкерк, Інтерстеллар і Темний лицар (Фото: ВВС)

За значні досягнення у кіномистецтві вшанують зіркове подружжя: кінорежисера Крістофера Нолан та його дружину, кінопродюсерку Емму Томас – вони отримають лицарське звання та титул дами відповідно.

 

Як інформує УМ, про це повідомила ВВС.

 

На 96-ій премії «Оскар» фільм Нолана «Оппенгеймер» переміг у семи номінаціях. Він отримав і головну статуетку за найкращий фільм. Емма Томас була продюсеркою «Оппенгеймера». Ще подружжя разом працювало над фільмами «Тенет», «Дюнкерк», «Інтерстеллар», «Бетмен: Початок» та іншими.

 

Новина про посвяту подружжя в лицаря і даму несподівана, оскільки звання зазвичай вручають двічі на рік — один раз на Новий рік, а потім у день народження короля Великої Британії Чарльза III, який зазвичай вручає нагороди. Проте іноді звання вручають за межами «розкладу» за особливі досягнення, часто пов’язані зі спортом і мистецтвом.

 

Нагороди офіційно вручаються на церемонії в Букінгемському палаці, часто особисто британським королем. Однак зараз король Чарльз ІІІ не виконує жодних королівських обовʼязків, оскільки проходить курс лікування від раку.

 

Як повідомляла УМ, «Оскар» з надією: «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова з Харкова стали найкращим документальним фільмом.