У Польщі анонсували масштабний протест - участь візьмуть десятки тисяч людей

09:49, 20.03.2024
У Польщі анонсували масштабний протест  -  участь візьмуть десятки тисяч людей

Протести в Польщі охоплять фактично всю країну.

Понад 580 акцій протестів на середу, 20 березня,,анонсували поляки . За оцінками, у них візьмуть участь майже 70 тисяч людей.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє поліція Польщі.

 

Через оголошений на завтра загальнонаціональний страйк фермерів очікуються серйозні труднощі на дорогах по всій Польщі. Опублікована в інтернеті карта сільськогосподарських блокад включає понад 500 точок, зокрема кілька на під’їзних дорогах до Варшави. Очікується, що аграрії протестуватимуть як на трасах, швидкісних і національних дорогах, так і посеред міст.

 

Попередньо, поляки вийдуть із мітингами, зокрема, у Варшаві та Мазовії, Кракові, Гданську, Щецині, Кельцях, а також у Сілезькому, Західнопоморському, Люблінському, Любуському, Лодзькому, Вармінсько-Мазурському та Підкарпатському воєводствах.

 

Від листопада 2023 року поляки періодично блокують пункти пропуску на кордоні з Україною. Польські перевізники, а потім і фермери з різною тривалістю перешкоджають руху вантажівок, вимагаючи від своєї влади та Євросоюзу поліпшення умов праці та пільг. Вони просять про заборону імпорту сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає нормам ЄС, повернення дозвільної системи для українських перевізників, дотацій на добрива, компенсацій акцизу на пальне, виплат субсидій. А також мають інші вимоги, які до України не мають стосунку.

 

Як повідомляла УМ, Фермери «в ударі»: на польсько-німецькому кордоні величезні затори через блокаду.