Фермери «в ударі»: на польсько-німецькому кордоні величезні затори через блокаду

10:41, 18.03.2024
Фермери «в ударі»: на польсько-німецькому кордоні величезні затори через блокаду

Фермери перекрили кордон у Свєцьку, що призвело до значних труднощів (Протест фермерів на польсько-німецькому кордоні; фото з неділі, 17 березня).). (Фото: Lech Muszyński /PAP)

Дві важливі траси на шляху з Польщі до Німеччини блокують польські фермери, у зв’язку з чим водії прямують в об’їзд і на цих шляхах рух серйозно ускладнений.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання RMF24.

 

Так, заблокована траса A2 в районі населеного пункту Свецко в Любуському воєводстві на шляху до Берліна. Там фермери стоять ще з середини дня неділі, рух повністю перекритий.

 

Водіїв в районі містечка Йорданово спрямовують в об’їзд північніше через дорогу S3. Окремі мандрівники, які спілкувалися з журналістами рано вранці, повідомили, що на об’їзному шляху через Ольшину утворилися затори довжиною близько 5 км.

 

Заблокували також трасу 32 в районі селища Губінек, там протестувальники пропускають лише машини прикордонників, швидкої та поліції.

 

Гасла протесту ті ж, що й під час попередніх акцій по всій території Польщі та на кордоні з Україною: фермери хочуть змін до вимог, які накладають на них згідно з новим екологічним законодавством ЄС, та регулювання напливу на європейський ринок "продукції з України та інших країн за межами ЄС".

 

Учасники раніше анонсували, що блокада на кордоні з Німеччиною триватиме 4 дні.

 

Нагадаємо, що з п'ятниці 15 березня польські фермери заблокували пункт пропуску Хижне на польсько-словацькому кордоні, заявивши, що планують стояти там до кінця березня. Фермери оголосили, що пропускатимуть одну вантажівку на годину, а автобусів та легковиків протест не стосується.

 

Як повідомляла УМ, пункт пропуску «Угринів» в напрямку Польщі заблоковано протестувальниками.