Екскандидат від «партії Шарія» Геннадій Ніколайчук очолює кафедру журналістики у ВІКНУ

12:29, 06.03.2024
Екскандидат від «партії Шарія» Геннадій Ніколайчук очолює кафедру журналістики у ВІКНУ

Віцепрезидент Федерації боксу Києва Геннадій Ніколайчук. (Фото з сайту АрміяInform)

Керівник кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) Геннадій Ніколайчук балотувався до Верховної Ради України під номером 20 від «партії Шарія» у 2019 році.

 

На посаду у військовому ВНЗ його призначено у листопаді 2023 року.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Детектор медіа. у середу 6 березня.

 

Відомо, що він також є віцепрезидентом Федерації боксу Києва. 
 

Політична сила з виразним проросійським спрямуванням програла парламентські вибори-2019, набравши 2,23% голосів, і Ніколайчук повернувся до своєї спортивної діяльності: працював начальником групи міжнародних зв’язків Центрального спортивного клубу Збройних Сил України.

 

У відкритих джерелах збереглася інформація про його участь у парламентських виборах за списками «партії Шарія».

 

Цю інформацію можна відшукати, зокрема, на сайті видання Главком та «Руху Чесно».

 

Під час дії воєнного стану доступ до матеріалів Центрвиборчкому є закритим, зокрема, до реєстрів виборців, відомостей про чинних нардепів і кандидатів у депутати на попередніх виборах.

 

Тому «Детектор медіа» звернувся до «Руху Чесно» і отримав скан з вебархіву, яким підтверджується балотування Геннадія Ніколайчука у 2019 році.

 

Також «Детектор медіа» надіслав запит до ВІКНУ щодо призначення соратника Шарія начальником кафедри військової журналістики. І поцікавилися, чи передбачає ця посада обмежений доступ до державної таємниці.
 
Тим часом джерела видання у ВІКНУ повідомили, що керівнитцво вишу не знало про співпрацю Геннадія Ніколайчука з проросійською політичною силою. У пресслужбі ВІКНУ уранці 6 березня коротко повідомили: «На даний момент ми розглядаємо цю ситуацію».
 
За неофіційними даними, за кілька тижнів після призначення на посаду начальника кафедри, 8 грудня 2023 року, Ніколайчук отримав звання полковника.
 
Судячи з відкритих джерел, Геннадій Ніколайчук є майстром спорту з боксу, віцепрезидентом Федерації боксу міста Києва, у 2017 році написав книгу «Золотарьов - тренер на рингу і в житті» про тренера братів Кличків. Також він є власником Благодійного фонду «Країна спорту».   
 
З журналістикою Ніколайчука пов’язує те, що він був членом правління Асоціації спортивних журналістів України.
 

Як повідомляла УМ, одіозному блогеру Шарію повідомили про ще одну підозру в держзраді.