«Погрози» Шмигаля: в Україні кількість міністерств скоротять на третину

14:42, 04.03.2024
«Погрози» Шмигаля: в Україні кількість міністерств скоротять на третину

Прем"єр Денис Шмигаль анонсував значне скорочення міністерств в Україні.

На третину скоротити кількість міністерств планується в Україні. Відповідно буде зменшено й кількість державних службовців.

 

Як інформує УМ, про це 4 березня сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на щорічній пресконференції за підсумками чотирьох років роботи уряду.

 

"Президент оголошував про те, що ми ведемо роботу над зміною формату уряду, тобто скорочення кількості міністерств. Хочемо скоротити кількість міністерств на третину. Скоротити кількість державних службовців. Ми вже почали це робити, і в цьому році скорочено 20 тисяч вакансій державної служби", - сказав Шмигаль.

 

За його словами, всі допоміжні адміністративні функціїї мають бути зосереджені на так званому Центрі уряду, над створення якого зараз працюють.

 

"Міністерства повинні мати невелику кількість дуже якісних висококваліфікованих спеціалістів, які формуватимуть відповідну державну політику. Центр уряду має надавати відповідні юридичні кроки, підтримку в кадровій, бухгалтерській сфері. Але також Центр уряду має якісно і швидко готувати ті документи, які потрібні для того або іншого міністерства в частині документації", - сказав Прем’єр-міністр.

 

Шмигаль зазначає, що уряд України слід скоротити до 15-16 міністерств.

 

«Ми працюємо над тим, щоб залишити оптимізований Кабмін. Те, над чим зараз працюємо, кількість міністрів має бути 15 – максимум 16, і відповідно кількість міністерств 15-16. Не більше. Це оптимальна кількість, щоб бути більш скоординованими і швидкими. Треба бути менш бюрократичними, скоротити певну кількість людей», - зазначив Шмигаль.

 

Водночас він зауважив, що поки не буде анонсувати, які саме міністерства залишаться працювати і в якому вигляді.

 

Прем’єр також заявив, що зараз не готовий говорити і про будь-які кадрові зміни в уряді, «на все свій час».

 

Дещо раніше Президент Володимир Зеленський заявляв, що при дефіциті грошей буде робитися все, щоб інфраструктура управління державою зменшилась.

 

Як повідомляла УМ, НАЗК покарає прем'єра: Шмигаль розголосив інформацію про викривача корупції.