ЗСУ дронами атакували Бєлгородщину й відновлюють втрачені позиції на Авдіївському напрямку

14:05, 01.03.2024
ЗСУ дронами атакували Бєлгородщину й відновлюють втрачені позиції на Авдіївському напрямку

Зенітний ракетно-гарматний комплекс Панцир-С1. (Фото:Рособоронекспорт)

У Бєлгородській області успішно атакований російський ракетно-гарматний комплекс "Панцир С-1".

 

Як інформує УМ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило у Фейсбуці.

 

Унаслідок успішного вогневого ураження 29 лютого був пошкоджений російський ракетно-гарматний комплекс "Панцир С-1".

 

Атака на ворожий засіб протиповітряної оборони відбулась поблизу населеного пункту Головчино Грайворонського району Бєлгородської області.

 

Після влучання "Панцир" виведений з ладу, а його екіпаж зазнав санітарних втрат - поранені двоє російських загарбників.

 

Вказаний комплекс призначений для прикриття військових та військово-промислових об’єктів.

 

Його вартість становить близько 15 мільйонів доларів, підкреслили у ГУР.

 

Крім того вночі 1 березня було атаковане одне із провідних підприємств російського ВПК - завод імені Свердлова в Дзержинську Нижньогородської області.

 

А на Авдіївському напрямку російські війська збільшують інтенсивність артилерійських обстрілів, мають значну перевагу у боєприпасах та нарощують чисельність штурмових груп. Сили оборони продовжують ведення оборонної операції, подекуди відновлюють втрачені позиції.

 

Про це командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі.

 

За його словами, "на Авдіївському напрямку противник збільшує інтенсивність артилерійських обстрілів, має значну перевагу в боєприпасах, нарощує чисельність штурмових груп - аж до батальйонно-тактичної групи, кидає в дій нові резерви, відтак має деякі локальні успіхи. При цьому оперативна обстановка є динамічною".

 

Як підкреслив командувач, Сили оборони продовжують ведення оборонної операції, подекуди відновлюють втрачені позиції, виставляють додаткові позиції відділень, вогневі позиції, спостережні пункти.

 

За минулу добу на Авдіївському напрямку, повідомив Тарнавський, захисники й захисниці відбили 25 атак ворога, на Новопавлівському напрямку - 30, на Оріхівському напрямку - одну атаку.

 

Загалом, зазначив він, за минулу добу в операційній зоні ОСУВ “Таврія” росіяни завдали 36 авіаударів, вчинили 56 бойових зіткнень, 1074 обстріли та 118 ударів дронами-камікадзе.

 

Загальні втрати ворога у живій силі, вбитими і пораненими, склали 319 осіб, в озброєнні та військовій техніці - 5 танків, 13 бойових бронемашин, дві артсистеми, 11 автомобілів, два засоби ППО, три одиниці спецтехніки.

 

Нейтралізовано або знищено 278 безпілотників різних типів. Серед іншого, уражено ворожий бліндаж, підкреслив Тарнавський.

 

Варто зауважити, що на Авдіївському напрямку ворог кидає на штурми підрозділи спецпризначення.

 

Як повідомляла УМ, Круглий стіл «Війна 2014 - 2024 рр: Сутність російської агресії та засади української Перемоги» пройшов у КПІ.