Оборонна та політична співпраця: Зеленський проведе перемовини з прем’єром Албанії

10:05, 28.02.2024
Оборонна та політична співпраця: Зеленський проведе перемовини з прем’єром Албанії

У форматі «Україна – Південно-Східна Європа», який збирається вже вдруге, обговорюватиметься спільний шлях до євроатлантичної мети.

Президент України Володимир Зеленський 28 лютого перебуває із робочим візитом у столиці Албанії - Тирані.

 

Як інформує УМ, про це 28 лютого Зеленський повідомив у телеграм-каналі.

 

"Сьогодні працюю в Тирані. Зустрінуся з безкомпромісним другом України Еді Рамою (прем'єр-міністр Албанії. – УМ.), візьму участь у саміті "Україна - Південно-Східна Європа", - зазначив глава держави.

 

За його словами, з прем’єр-міністром Албанії та його командою він проведе переговори щодо оборонної та політичної співпраці, підтримки Формули миру та роботи над безпековими угодами.

 

"Албанія - одна з країн, які приєдналися до Вільнюської декларації G7, за що ми дуже вдячні", - наголошує Зеленський.

 

Також зазначається, що у форматі "Україна - Південно-Східна Європа", який збирається вже вдруге, говоритимуть про наш спільний шлях до євроатлантичної мети.

 

"Запропоную підтримати зусилля України із забезпечення справедливого й довготривалого миру, організацію Глобального саміту миру у Швейцарії. Проведу двосторонні зустрічі з учасниками саміту", - резюмує Зеленський.

 

Раніше ЗМІ повідомляли, що Зеленський прибув до столиці Албанії Тирани.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський запевняє, що Україна ніколи не застосовуватиме зброю партнерів на територіях інших держав, а лише на українських тимчасово окупованих.