У Карелії гелікоптер Мі-8 став «субмариною»

10:12, 05.02.2024
У Карелії гелікоптер Мі-8 став «субмариною»

У рф зниклий вертоліт МНС Мі-8 знайшли на дні озера, екіпаж загинув. (Фото: Телеграм SHOT)

У росії зниклий 4 лютого вертоліт МНС РФ Мі-8 знайшли на Онезькому озері в Карелії. Екіпаж з трьох осіб, перестав виходити на зв’язок, коли здійснював тренувальний політ.

 

Як інформує УМ, про це повідомили російські ТАСС, МНС рф та росЗМІ SHOT у Телеграм.

 

Як зазначається, у Карелії рятівники на снігоходах та суднах на повітряній подушці обстежили акваторію в районі села Дерев'яне і виявили уламки гелікоптера за 11 км від берега на глибині до 50 метрів.

 

У МНС наголосили, що екіпаж гелікоптера був досвідченим.

 

"Вертольотом керував досвідчений екіпаж із тисячами годин нальоту. За час роботи в МНС Росії фахівці неодноразово залучалися до пошуку та порятунку людей", - йдеться у повідомленні.

 

У РФ створили оперативний штаб і комісію з розслідування авіапригоди, до робіт залучили понад 140 фахівців і 33 одиниці техніки, а також водолазів.

 

"Виявлено місце падіння вертольота Мі-8 в Онезькому озері за 11 км від берега, уламки перебувають на глибині 40-50 метрів", - йдеться в повідомленні російського ТАСС.

 

 

Як інформує російське ЗМІ SHOT, нині на місці падіння Мі-8 розпочали роботу водолази. До пошуків підключили телекерований підводний апарат "Фалькон", здатний занурюватись на 300 метрів.

 

"Командир повітряного судна Євсєєв В.М. - родом із Саранська, там у нього була своя школа пілотів для дітей та підлітків", - зазначає ЗМІ.

 

Як повідомляла УМ, на Бєлгородщині – розбився ІЛ-76.