Колаборанти від «культури» на Запоріжжі отримали нагороди від окупантів - Центр нацспротиву

10:14, 29.01.2024
Колаборанти від «культури» на Запоріжжі отримали нагороди від окупантів - Центр нацспротиву

У тимчасово окупованих районах Запорізької області колаборанти, які працюють у «сфері культури», отримали нагороди від російських загарбників.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Центру національного спротиву.

 

«У тимчасово окупованому Мелітополі, який росіяни оголосили центром ТОТ Запорізької області, провели черговий захід з відзначення найбільш старанних зрадників. Без жодної прив’язки до будь-яких дат було проведено нагородження працівників сектора «культури», а саме працівники музеїв, клубів, бібліотек та творчих колективів», - ідеться в повідомленні.

 

Нагороди виявилися вельми невиразними: скромний поліетиленовий пакетик із дешевими сувенірами та грамота у рамочці.

 

Зазначається, що росіяни виявляють особливу увагу до всього, що насаджує їхню «культуру», починаючи від перейменування топонімів аж до репертуару театрів та музичних колективів. До того ж колаборантів мобілізують агітувати за Путіна напередодні фарсу під назвою «вибори президента РФ».

 

Як наголосили в ЦНС, завдяки тому, що окупанти висвітлюють такі заходи в медіа, вдається ідентифікувати колаборантів, яких після деокупації буде притягнуто до відповідальності за законами України.

 

«Росіяни залишили таких горе-активістів при відступі з Харківщини та Херсонщини, уже чимало з них відбувають покарання в пенітенціарних закладах», - нагадали в Центрі національного спротиву.

 

Як повідомляла УМ, кремль навчає колаборантів із ТОТ для окупаційних адміністрацій у Красноярську.