Обміни військовополоненими тривають, іноді навіть на полі бою - Зеленський

14:15, 02.12.2023
Обміни військовополоненими тривають, іноді навіть на полі бою - Зеленський

Зеленський запевнив, що обміни полоненими тривають, і це відбувається не завжди публічно

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що обміни військовополоненими між Україною рф продовжуються. За його словами, цей процес активно відбувається, не набуваючи розголосу, іноді навіть прямо на полі бою

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба офісу Президента.

 

"Ми боремося за кожну таку нашу людину. Ми міняємо. Ми наповнюємо свій обмінний фонд (росіянами), і потім відбуваються обміни. Дуже часто ми обмінюємо військовополонених не так голосно, не так публічно. Скажу відверто - міняємо прямо на полі бою. Коли в нас 10 їхніх полонених, а в них є кілька наших хлопців - і ми міняємо. Це по-різному буває", - заявив президент.

 

Зеленський зазначив, що командири мають конкретні вказівки і знають, як діяти в цих ситуаціях. Він також  нагадав, що за останні пів року Україні вдалося повернути близько 100 своїх військовослужбовців із полону РФ, а з початку повномасштабного вторгнення РФ кілька тисяч. Ще кілька тисяч, за його словами, наразі перебувають у полоні.

 

Глава держави також послав сигнал сім'ям військовослужбовців, які чекають на їхнє звільнення з полону, і заявив: "Україна боротиметься за кожного і кожну".

 

Як відомо, останній публічний обмін військовополоненими між Україною та РФ відбувся на початку серпня поточного року. Тоді Україна повернула 22 своїх воїнів. Станом на середину листопада встановлено, що в російському полоні перебувають 4 337 українців. Серед них 3 574 військових і 763 цивільні особи.

 

Як повідомляла УМ, співробітники Офісів омбудсменів України та росії відвідали по 119 полонених українських воїнів та росіян.