ЦАХАЛ відновив удари по Сектору Газа через порушення ХАМАСом режиму тиші

09:22, 01.12.2023
ЦАХАЛ відновив удари по Сектору Газа через порушення ХАМАСом режиму тиші

ХАМАС зірвав продовження перемир'я, армія Ізраїлю відновлює бойові дії у Газі

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що відновила бойові дії проти ХАМАС вранці 1 грудня, оскільки терористичне угрупування порушило оперативну паузу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Армія оборони Ізраїлю в Telegram, CNN.

 

«ХАМАС порушив оперативну паузу і, крім того, обстріляв ізраїльську територію. Армія оборони Ізраїлю відновила бойові дії проти терористичної організації ХАМАС в Секторі Газа. Винищувачі ЦАХАЛу завдають ударів по терористичних об'єктах ХАМАСу в Секторі Газа. Подробиці будуть пізніше», – йдеться у повідомленні.

 

CNN пише, що угода про перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС, схоже, закінчилася, і немає жодних ознак її продовження.

 

За даними видання, це сталося через те, що за годину до закінчення п'ятничного терміну ізраїльська система протиповітряної оборони перехопила одну ракету, запущену з Сектора Газа.

 

Пізніше ЦАХАЛ додав, що після першого повідомлення про сирени, що пролунали в кібуці Холіт, було зафіксовано кілька запусків ракет з Сектора Газа в бік ізраїльської території. 

 

Раніше ЗМІ заявляли, що Ізраль та ХАМАС домовилися ще подовжити перемирʼя за декілька годин до його закінчення. Режим припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС, який був укладений за посередництва Катару неодноразово подовжувався, але також угода стикалася з можливими зривами.

 

Як повідомляла УМ, перші 39 палестинських засуджених за тероризм були звільнені 24 листопада  в рамках угоди Ізраїлю з ХАМАСом.