У Зеленського критикують Залужного за озвучені 5 кроків для перелому у війні

14:28, 04.11.2023
У Зеленського критикують Залужного за озвучені 5 кроків для перелому у війні

Зеленський не чує пропозиції Залужного? (Фото Офісу президента)

Цивільні клерки Офісу президента різко критикують статтю Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для видання The Economist, в якій він озвучив 5 кроків, які необхідно зробити для перелому у війні.

 

Зокрема, заступник голови Офісу президента Ігор Жовка заявив, що стаття Залужного нібито викликала "панічні настрої" у міжнародних партнерів. Мовляв, не варто  коментувати ситуацію на фронті.

 

Як інформує Україна молода, про це заступник Єрмака заявив у ефірі національного телемарафону в суботу.

 

Жовкві не подобається висновок «залізного» генерала про те, що зараз війна заходить у глухий кут.

 

На його думку, відвертий погляд генерала на ситуацію на фронті викликав "панічні настрої" у міжнародних партнерів.

 

«Мені надійшов дзвінок одного з керівників кабінетів лідерів (країн-партнерів), і вони в паніці питають: "Що доповідати моєму лідерові? Ви справді в глухому куті?" Ми такого ефекту хотіли досягти цією статтею?», - обурюється клерк з Банкової.

 

При цьому, цивільний Жовква визнав, що сам він не військовий та не може коментувати ситуацію на фронті. Однак, за його словами, про справжню ситуацію на фронті, а також про те, що може відбутися, не повинні розповідати і військові, бо це нібито "полегшує роботу агресору".

 

Посадовець вважає, що "зброя любить тишу", а розмови про неї "завдають шкоди". Тож стратегічний задум цієї статті представнику Банкової незрозумілий.

 

«Якщо таким чином ми якимось чином досягнемо успіхів – можливо, це дуже глибокий якісь стратегічний задум. Але мені, наприклад, чесно кажучи це дуже дивно», – каже  Жовква.

 

Нагадаємо, останніми днями у мережі активно обговорюють статтю Залужного у The Economist, де він заявив, що війна заходить у глухий кут і з нього потрібно виходити.

 

На думку Головнокомандувача ЗСУ, для перемоги потрібно шукати технологічні рішення, зокрема розвивати виробництво: інноваційних безпілотників, засобів радіоелектронної боротьби, протиартилерійських комплексів та роботизованого обладнання для розмінування.

 

У Білому домі одразу заявили, що стаття головнокомандувача ЗСУ підкреслює, наскільки важливо, щоб Сполучені Штати продовжували підтримувати Україну під час загарбницької війни, яку веде рф. Натомість Банкова не реагувала на позицію Залужного до нині.

 

Як повідомляла «УМ», Петро Порошенко схвально відгукнувся про статтю Залужного. На його думку, в даному випадку йдеться про "дорослу і компетентну розмову" із союзниками. До того ж, генерал навів позицію військового, а не політика.