Військова допомога Україні: у США зростають доходи оборонних компаній

14:47, 28.10.2023
Військова допомога Україні: у США зростають доходи оборонних компаній

Західна зброя активно застосовуєтья в Україні. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Повномасштабне вторгнення росії в Україну призвело до зростання доходів оборонних компаній у США.

 

Адже після передачі зброї Україні уряди США та Європи поповнюють свої запаси.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters  у суботу.

 

Зокрема, американські оборонні підрядники, Lockheed Martin, General Dynamics та інші, очікують, що замовлення на сотні тисяч артилерійських снарядів, сотні перехоплювачів ракет Patriot та замовлень на бронетехніку, сприятимуть покращенню їхніх результатів у наступних кварталах.

 

"Ми дуже швидко перейшли від 14 тис артилерійських снарядів на місяць до 20 тис. Ми працюємо з випередженням графіка, щоб збільшити виробничі потужності до 85 тис і навіть до 100 тис снарядів на місяць", - сказав фінансовий директор General Dynamics Джейсон Айкен.

 

Для прикладу: підрозділ General Dynamics Combat Systems, який виробляє бронемашини, танки і артилерію, що використовується в Україні, збільшив свої доходи майже на 25% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 

Тоді як компанія RTX, яка виробляє ракети AMRAAM (ракета класу "повітря-повітря" –Ред.), що використовуються в Україні, заявила, що з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року вона отримала замовлень на 3 млрд доларів, пов'язаних з поповненням військових запасів України й США, та очікує більшого.

 

Крім того, у третьому кварталі продажі сегменту оборонних систем компанії Northrop Grumman зросли на 6% завдяки високому попиту на боєприпаси та ракетні двигуни, що використовуються в керованих реактивних системах залпового вогню (РСЗВ).

 

Видання підкреслює, що подібні повідомлення є частиною глобальної тенденції. Так, Шведський Saab підвищив прогноз продажів на весь рік, а німецький Rheinmetall повідомив, що прибуток у третьому кварталі підскочив завдяки високому попиту на зброю та боєприпаси.

 

Додається, що  керівники кількох оборонних компаній також попередили, що брак кваліфікованої робочої сили та проблеми з ланцюгами постачання продовжують обмежувати їхню здатність виконувати замовлення.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні Федеральний уряд Німеччини передав Україні черговий пакет військової допомоги. До нього увійшли система ППО середньої дії IRIS-T, боєприпаси та чотири бронетранспортери тощо.