У Києві військовий відкрив вогонь по авто: рикошетом поранено іншого водія

15:37, 12.10.2023
У Києві військовий відкрив вогонь по авто: рикошетом поранено іншого водія

Військовий стріляв по автомобілю, а поцілив у водія сусіднього

На блокпосту у Святошинському районі Києва військовослужбовець відкрив вогонь по колесах автомобіля, що не зупинився на його вимогу.

 

Куля рикошетом потрапила у водія іншого автомобіля.

 

Поліція веде розслідування щодо можливого перевищення повноважень.

 

Як інформує Україна молода, про це розповіла речниця Головного управління поліції Києва Юлія Гірдвіліс у коментарі Громадському. 

 

"Сьогодні вранці на блокпості у Святошинському районі військовослужбовець відкрив стрілянину по колесах автомобіля, який не зупинився на його вимогу. Внаслідок рикошету поранення отримав водій іншого автомобіля, який був поряд", - розказала вона.

 

За словами Гірдвіліс, поранений водій відмовився від госпіталізації. Водій автомобіля, по якому стріляли, після цього все ж зупинився.

 

Поліцейські відкрили провадження за ч. 2 ст. 365 ККУ - "Перевищення влади чи службових повноважень працівником правоохоронного органу". Покарання за цією статтею - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Зараз слідчі встановлюють всі деталі того, що сталося.

 

Як повідомляла УМ, Львівський обласний ТЦК та СП відреагував на скандальне відео з соцмереж, на якому військові пізно ввечері затримали киянина і стусанами затягнули його до військкомату.