Посол України Оксана Маркарова названа серед найвпливовіших жінок у Вашингтоні

13:53, 09.10.2023
Посол України Оксана Маркарова названа серед найвпливовіших жінок у Вашингтоні

Винятковий внесок Оксани Маркарової відзначено в категорії «Міжнародні держави». (Фото: weareukraine.info)

Оксана Маркарова, посол України в США, заслужено посіла місце в престижному списку 169 найвпливовіших жінок Вашингтону. Ця поважна збірка відзначає жінок з різних сфер, таких як політика, бізнес, мистецтво, освіта, право, медіа та некомерційні організації.

 

Винятковий внесок Маркарової було відзначено в категорії «Міжнародні держави». Опис цієї категорії підкреслює важливу роль, яку відіграють ці дипломати, одні представляють найближчих союзників Америки, а інші мають вплив на світовій арені, що робить їхню присутність у Вашингтоні справді вартою уваги.

 

Висловлюючи вдячність за це визнання, Посол Оксана Маркарова заявила на своїй сторінці у Facebook:

 

«Для мене справжня честь бути серед 169 видатних жінок, визнаних Washingtonian Найвпливовішими жінками у Вашингтоні, поряд із чотирма видатними колегами в категорії «Міжнародна влада», у тому числі директором МВФ і послами Великої Британії, Канади та Саудівської Аравії. Це визнання є свідченням колективних зусиль усієї моєї команди в Посольстві України в США, особливо видатних жінок у ньому».

 

Маркарова підкреслила непохитний дипломатичний підхід України: «Наша формула в українській дипломатії залишається незмінною: ми перетворюємо нашу невтомну щоденну працю на вплив. Цей вплив ми перетворюємо на зброю для наших мужніх захисників, стратегічну дружбу, різнобічну підтримку України та санкції та обмеження щодо російського агресора. Вперед, до перемоги!».

 

Як повідомляла «УМ», Оксана Маркарова переконана, що нещодавнє усунення спікера Палати представників США не вплине на роботу уряду.