На Україну не вплине усунення спікера Палати представників США — Маркарова

10:54, 04.10.2023
На Україну не вплине усунення спікера Палати представників США —  Маркарова

Закони поки що не прийматимуться, однак робота в комітетах продовжуватиметься — Маркарова

Усунення спікера Палати представників США не вплине на роботу уряду. До обрання нового спікера не може відбуватися голосування законів, однак вся інша робота, зокрема в комітетах, продовжуватиметься.


Як інформує Україна молода, про це повідомила пані посол України у США Оксана Маркарова у Facebook.


За її словами, за всю історію Конгресу подання на звільнення спікера застосовувалось всього 3 рази:

— в 1910 подано, поставлено на голосування і не підтримано.

— в 2015 подано, не винесено на голосування і відправлено в регламентний комітет.

— в 2023 подано, поставлено на голосування і проголосовано.


Усунення конгресмена Маккарті з посади спікера відбулося на підставі проєкту резолюції, яку подав представник республіканців - конгресмен Гейтц, додала пані посол.


Палата представників планує повернутися до роботи не раніше вівторка.


"До цього часу буде йти жваве обговорення потенційних кандидатів, а самі кандидати будуть проводити закриті дискусії і тестувати рівень підтримки. Багато імен вже активно обговорюють - від традиційно в таких випадках лідера більшості Скаліза, який є наступним у партійній ієрархії після спікера, до багатьох інших імен, однак поки кандидат чи кандидати не будуть публічно висунуті, обговорювати це зарано. Можу тільки сказати, що з переважною більшістю імен, які звучать, та їх командами у нас побудовано гарний конструктивний діалог", - зазначила вона.


Нагадаємо, вперше в історії Сполучених Штатів палата представників США, відправила у відставку спікера. Тимчасово Палату представників очолюватиме республіканець Патрік Макгенрі.


Як повідомляла УМ, кілька днів тому Палата представників Конгресу США схвалила виділення Україні 300 мільйонів доларів для підтримки країни.