США планують збільшити виробництво снарядів для України у чотири рази

10:19, 06.10.2023
США планують збільшити виробництво снарядів для України у чотири рази

На більшення виробництва 155-мм артилерійських снарядів США планує витратити$2,5 млрд

Помічник міністра армії Сполучених Штатів із закупівель Дуглас Буш повідомив, що Міністерство оборони США планує до кінця 2025 року вчетверо збільшити виробництво артилерійських снарядів калібру 155-мм, які постачаються до України. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Bloomberg.

 

За його словами, поставки до України протитанкових ракет «Джавелін» та зенітних ракет «Стінгер», а також гаубиць та боєприпасів виснажили американські запаси, продемонструвавши відсутність стійкості США. Буш додав, що цей тривожний сигнал спонукав Пентагон вкласти мільярди доларів у розширення промислового потенціалу США.

 

«Із $3,4 млрд, виділених за контрактом на розвиток промисловості, три четвертих, або $2,5 млрд, підуть на збільшення виробництва 155-мм артилерійських снарядів», – заявив помічник міністра.

 

За словами Буша, США зможуть збільшити виробництво з 28 тис снарядів до 36 тис на місяць, а потім з 48 тис до 57 тис снарядів на місяць. 

 

Він додав, що на початку 2025 року галузь має «переломити ситуацію» і вийти на рівень 80 тис снарядів на місяць, а до кінця цього року досягти мети в 100 тис снарядів.

 

Нагадаємо, сім країн Європейського союзу замовили боєприпаси для ЗСУ в рамках програми закупівель ЄС, щоб допомогти Україні поповнити виснажені запаси. 

 

Зазначається, що замовлення, розміщені в рамках контрактів, укладених Європейським оборонним агентством, стосуються артилерійських снарядів калібру 155 мм. Схему було створено в рамках плану вартістю щонайменше 2 млрд євро, розпочатого в березні з метою постачання в Україну 1 мільйона артилерійських снарядів і ракет протягом року.

 

Як повідомляла УМ, у країнах Заходу вичерпуються запаси військового спорядження та боєприпасів, які можна було б передати Україні. Тому необхідно прискорити розширення виробництва.