Нардепи в центрі Києва влаштували бійку

17:41, 05.10.2023
Нардепи в центрі Києва влаштували бійку

Депутати під час "розбірок".

За участю позафракційного депутата Артема Дмитрука та депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Куницького, в центрі Києва сталася бійка, поліція проводить перевірку.

 

Як інформує УМ, про це 5 жовтня повідомили у столичні йполіції, Новини.Live із посиланням на коментар Дмитруката анонімні Telegram-канали.

 

Вдень четверга, 5 жовтня, в мережі оприлюднили низку відеозаписів, на яких чоловік із слідами побиття стверджує, що на нього напали нардепи Дмитрук та Куницький.

 

Він каже, що побиття сталося близько 10-ї ранку. Дмитрук і Куницький, за його словами, звинувачували його в аферах та вимагали гроші. Куницький завалив його на землю, а Дмитрук – бив руками, як розповідає постраждалий. Хлопцю викликали "швидку" та надали першу допомогу.

 

Пізніше в мережі також оприлюднили відео самої бійки. На ньому нібито Дмитрук та Куницький підходять до хлопця, штовхають його, поводять себе агресивно та застосовують силу. Вони спершу притискають його до стіни, а потім втрьох падають на асфальт.

 

Коли в конфлікт втручаються, Дмитрук все одно продовжує бити чоловіка.

 

У поліції повідомили, що бійка за участю Дмитрука та Куницького сталася біля однієї з офісних будівель на вул. Казимира Малевича. Правоохоронці проводять перевірку.

 

Дмитрук у коментарі  Новини.Live заявив, що хлопець на відео – підставна особа, і він нібито намагався спровокувати народних депутатів. За словами нардепа, його метою був мобільний телефон з інформацією. Крім того, Дмитрук заявляє, що хлопець з ножем біг на нього.

 

"Він почав нам дуже погані слова говорити, матюкатися в наш бік, обзивати нас. І почав підходити все ближче. Ми представилися, показали посвідчення народних депутатів і мій колега Олександр почав його знімати на відео.

 

Його це дуже обурило, він почав до нас підходити, махати руками і ногами. Після цього він вихопив телефон із рук у Олександра, вкрав фактично, і почав із ним тікати.

 

… Зіткнувся зі мною і разом зі мною впав на землю з цим ножем. Ми почали просити в охорони, щоб вони викликали поліцію, приїхала поліція, у цього хлопця забрали ніж.

 

.. Ми написали (заяву в поліцію - ред.) з приводу нападу на народних депутатів і те, що він забрав телефон і намагався з ним втекти. Я вважаю. що мета була саме забрати телефон Олександра з матеріалами, які ми зняли", - розповідає свою версію НП Дмитрук.

 

Водночас, судячи з відео, бійку спровокували нардепи.

 

Нагадаємо, що в січні 2022 року Дмитрук влаштував бійку на засіданні земельної комісії Одеської міської ради.

 

Як повідомляла УМ, в листопаді 2021 року Дмитрука виключили з фракції "Слуга народу".