Президентка Словаччини Чапутова не підтримує нову військову допомогу Україні

10:37, 05.10.2023
Президентка Словаччини Чапутова не підтримує нову військову допомогу Україні

Чапутова переконана, що якби вона проігнорувала позицію Smer чи деяких інших партій, то це б створило прикрий прецедент на майбутнє. (Фото Офісу президента)

Президентка Словаччини Зузана Чапутова після перемоги на парламентських виборах проросійської партії Smer виступила проти нового пакета військової допомоги Україні.

 

Як інформує УМ, про це пише словацьке видання Dennik N.

 

У Міністерстві оборони Словаччини розглянули можливість надати Україні чергову військову допомогу. Її могли б передати за правління уряду Людовіта Одора, але відповідальна за уряд Чапутова проти цього.

 

За її словами, потрібно поважати результати парламентських виборів, на яких перемогла партія Smer на чолі з експремʼєром Робертом Фіцо — вона обіцяла припинити військову допомогу Україні.

 

Чапутова переконана, що якби вона проігнорувала позицію Smer чи деяких інших партій, то це б створило прикрий прецедент на майбутнє.

 

Роберт Фіцо у передвиборчій кампанії обіцяв припинити військову допомогу Україні, критикував санкції проти рф, закликав до переговорів між країнами, виступав проти прав ЛГБТ і захищав право країни на вето в ЄС. Його риторика схожа до риторики премʼєра Угорщини Віктора Орбана.

 

Як повідомляла УМ, всупереч екзитполам: антиукраїнська партія перемогла в Словаччині.