США надають Україні додаткову фінансову підтримку у розмірі 300 мільйонів доларів

09:31, 29.09.2023
США надають Україні додаткову фінансову підтримку у розмірі 300 мільйонів доларів

Палата представників США проголосувала за виділення Україні 300 млн доларів

Палата представників Конгресу США схвалила виділення Україні 300 мільйонів доларів для підтримки країни.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Politico.

 

Ці кошти були вилучені з проєкту оборонного бюджету США і за їхнє ухвалення голосували окремо. Крім того, у Палаті представників був ухвалений законопроєкт про витрати на оборону на суму на суму 826 мільярдів доларів.

 

Хоча обидва проєкти були схвалені, демократи побоюються, що виділення допомоги України в окремий законопроєкт  буде представлений російською пропагандою як відмову від України.

 

"Росіяни добре знаються на пропаганді. Це буде виглядати як відмова Америки від своїх зобов'язань щодо України", – сказав член комітету Палати представників з питань збройних сил, демократ Адам Сміт.

 

Напередодні стало відомо, що республіканці в Палаті представників США вирішили вилучити 300 мільйонів доларів допомоги Украіні із законопроєкту про оборонні витрати та проголосувати за них окремо попри обіцянки спікера Кевіна Маккарті цього не робити.

 

300 мільйонів доларів, про які йдеться, не пов’язані з додатковим фінансуванням у розмірі 24 мільярдів доларів для України та пов'язаними витратами, яке Білий дім запросив у серпні – і яке так само викликало спротив ультраправих республіканців.

 

На цьому тлі Сенат США погодив альтернативний проєкт короткострокової бюджетної резолюції, де, серед іншого, передбачені понад 6,1 млрд доларів на додаткову допомогу Украіні,, зокрема 4,5 мільярда доларів на оборонні видатки та понад 1,6 мільярда – на економічну підтримку.

 

Але Кевін Маккартні вже заявив,  що серед членів палати не знайдеться голосів для підтримки бюджетної пропозиції Сенату. 
 

Як повідомляла УМ, через  Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку до державного бюджету України 21 вересня надійшли 1,25 мільярда доларів грантових коштів від США.