Україна конфіскує активи холдингу «Вертольоти росії» у Львові

15:37, 28.09.2023
Україна конфіскує активи холдингу «Вертольоти росії» у Львові

Суд в Україні підтримав мінюст у справі «Вертольотів Росії»

Вищий антикорупційний суд України задовольнив позовні вимоги міністерства юстиції України проти Ростовського вертолітного виробничого комплексу, що входить до складу холдингу "Вертольоти Росії".

 

Рішення суду передбачає конфіскацію активів "Роствертола", розташованих в Україні, та їх передачу до доходу держави. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба ВАКС.

 

Санкція передбачає конфіскацію активів «Роствертола», які знаходяться в Україні, в дохід держави. Йдеться про комплектування до гелікоптерів (21 комплект) у рамках контракту від 2011 року, укладеного між Роствертолом та українським держпідприємством «Львівський державний завод «Лорта».

 

Комплекти обладнання до гелікоптерів зберігаються на львівському заводі.

 

Роствертол – російська авіабудівна компанія та однойменне авіабудівне підприємство холдингу «Вертольоти Росії» держкорпорації Ростех, розташоване в Ростові-на-Дону. Протягом понад 60 років на заводі виробляється авіаційна техніка, зокрема понад 40 років – вертольоти марки «Мі».

 

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана учасником справи та/або її представником до Апеляційної палати ВАКС протягом наступних п'яти днів.

 

Як повідомляла УМ, США вперше передадуть Україні конфісковані у російських підсанкційних олігархів активи заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.