Польща ініціює заборону імпорту діамантів та скрапленого газу з Росії

10:56, 19.09.2023
Польща ініціює заборону імпорту діамантів та скрапленого газу з Росії

Польща пропонує надати нового економічного удару по Московії

Польща виступає із пропозицією заборонити імпорт діамантів та скрапленого газу з Росії в рамках 12-го пакету санкцій ЄС.

 

Як інформує Україна молода, про це пише PAP з посиланням на джерела в Євросоюзі.

 

За даними видання, пропозиція Варшави включає заборону на імпорт з Росії діамантів, чергові обмеження у секторі послуг, зокрема заборону надання інформаційно-комунікаційних технологій суб’єктам з РФ, а також імпорт скрапленого газу з Росії.

 

Польща також вимагає ухвалити чергові санкції проти компаній, які працюють в оборонному секторі, медіаресурсів, які розповсюджують дезінформацію Кремля щодо війни, олігархів, які підтримують війну, а також компаній, пов’язаних з російським "Росатомом". 

 

Пропозиції Польщі включають також санкції проти синтетичного каучуку та сталі.

 

Європейський Союз готує 12-й пакет санкцій проти Російської Федерації. Нові обмеження можуть бути представлені у першій половині жовтня або їх оголосять під час саміту ЄС – США, запланованого на наступний місяць. 
 

Як повідомляла УМ, Естонія, в середу, 13 вересня, з 10.00 ранку заборонила в'їзд автомобілів з номерами Російської Федерації, таким чином всі три країни Балтії виконали рекомендації Європейської комісії.