Успішна операція: на Донеччині українські військові знищили ворожу техніку за допомогою дронів

10:28, 16.09.2023
Успішна операція: на Донеччині українські військові знищили ворожу техніку за допомогою дронів

Українські бійці мінуснули ворожу бойову машину піхоти з екіпажем і десантом

У Донецькій області, бійці, використовуючи дрони з нічним баченням, успішно знищили ворожі броньовані ремонтно-евакуаційні машини та бойові машини піхоти разом з їхніми екіпажами та десантами. 

 

Як інформує Україна молода, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Телеграмі і  опублікував відповідне відео.

 

На Донеччині рота ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБпАК) ”Ахіллес” 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка успішно застосувала дрони з нічною оптикою по ворожій техніці, знищивши БМП-2 і БРЕМ та пошкодивши БТР-80, ідеться у повідомленні.

 

Знищений БМП-2 був озброєний автоматичною гарматою калібру 30 мм та ПТРК “Фагот” та складався із трьох осіб екіпажу та восьми десантників.

 

Пошкоджений БТР-80 був озброєний кулеметами калібру 14,5 мм та 7,62 мм і мав у своєму складі три особи екіпажу та сімох десантників.

 

Сукупна вартість ураженої техніки становить близько 2 мільйонів доларів.

 

Як повідомляла УМ украінські військові визволили Андріївку і продовжують наступальні операції біля Бахмута та у західній частині Запорізької області, тоді як для російських військ ситуація ускладнюється на південь від Бахмута