На південь від Бахмута ускладнилася ситуація для росіян

07:40, 16.09.2023
На південь від Бахмута ускладнилася ситуація для росіян

Українські військові повністю знищили російську 72-у окрему мотострілецьку бригаду

Українські військові визволили Андріївку і продовжують наступальні операції біля Бахмута та у західній частині Запорізької області, тоді як для російських військ ситуація ускладнюється на південь від Бахмута 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на російських військових.

 

Український Генеральний штаб та інші українські офіційні особи повідомили, що українські сили звільнили Андріївку 14 вересня та досягли часткового успіху поблизу Кліщіївки. 

 

15 вересня українська 3 окрема десантно-штурмова бригада повідомила, що її особовий склад звільнив Андріївку та "повністю знищив" російську 72-у окрему мотострілецьку бригаду (3-й армійський корпус) після того, як оточили їх. 

Генштаб України повідомив, що українські війська продовжують наступальні дії на заході Запорізької області та завдають значних втрат російській живій силі та техніці поблизу Вербового.

 

За даними ISW, підрозділи 72-ї бригади раніше зазнали значних втрат під час локалізованих українських контратак у районі Бахмута у травні 2023 року та, ймовірно, повністю деградували. Українська 3 десантно-штурмова бригада заявила, що звільнення Андріївки відкриває можливості для прориву на південному фланзі Бахмута і що в цьому районі тривають бої.

 

Російські військові визнали, що тактична ситуація на південь від Бахмута для них погіршується, і висловили стурбованість тим, що українські сили можуть загрожувати російському угрупованню в Бахмуті. 
 


Як повідомляла УМ, українські війська активно проводять контрнаступальні операції в Донецькій та Запорізькій областях та здійснили просування в районі міста Бахмут та на заході Запорізької області. Ситуація на фронті залишається напруженою, і війська продовжують вести боротьбу за встановлення мирного та безпечного життя на звільнених територіях.