Вступ України до ЄС ґрунтуватиметься на заслугах - Фон дер Ляєн

13:18, 13.09.2023
Вступ України до ЄС ґрунтуватиметься на заслугах - Фон дер Ляєн

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн наголосила, що Україна вже досягла значних успіхів у своєму шляху до вступу в Європейський союз.

 

Проте вона підкреслила, що повноправне членство в ЄС є процесом, який базується на конкретних досягненнях та заслугах.

 

Як інформує Україна молода, про це вона повідомила на щорічному зверненні  "Про становище Європейського Союзу"

 

«Ми знаємо, що це нелегкий шлях. Вступ до ЄС ґрунтується на заслугах – і комісія завжди буде відстоювати цей принцип. Це вимагає наполегливої праці та лідерства. Ми бачимо, яких великих успіхів досягла Україна з моменту надання їй статусу кандидата. І ми бачимо рішучість інших країн-кандидатів у проведенні реформ», — зазначила Президентка Єврокомісії.

 

Фон дер Ляєн також нагадала, що Єврокомісія запропонували додаткові 50 мільярдів євро протягом чотирьох років на інвестиції та реформи в Україні.

 

"Це допоможе побудувати майбутнє України для відновлення сучасної та процвітаючої країни", – зазначила вона.

 

У своїй промові Фон дер Ляєн оголосила, що Європейська комісія розпочне перегляд політики ЄС та запропонує свої ідеї стосовно того, як повинен функціонувати Європейський Союз у зв’язку з майбутнім приєднанням до нього нових членів.

 

Вона також повідомила, що Європейська комісія запропонує продовжити тимчасовий захист  для українських громадян, які отримали такий статус у ЄС у зв’язку з повномасштабною війною РФ проти України.

 

Як повідомляла УМ, у  Бухаресті 6 вересня на саміті ініціативи Трьох морів Україна стала асоційованою державою-учасницею "Тримор’я".