Ексголова ВСУ Князєв перебуватиме під вартою до 16 жовтня

12:20, 07.09.2023
Ексголова ВСУ Князєв перебуватиме під вартою до 16 жовтня

Антикорсуд продовжив строк тримання під вартою ексголови Верховного Суду Князєва.

Вищий антикорупційний суд продовжив строк тримання під вартою ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву, якого підозрюють в отриманні хабаря.

 

Як інформує УМ, про це 7 вересня повідомила пресслужба ВАКС у Фейсбуці.

 

"У середу, 6 вересня, слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ та продовжив колишньому голові Верховного Суду строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у межах строку досудового розслідування, тобто - до 16 жовтня 2023 року", - йдеться в повідомленні.

 

Як альтернатива цьому запобіжному заходу, для Князєва залишається можливість внесення грошової застави у розмірі 55 млн грн.

 

Нагадаємо, 16 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання хабара керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали чинного голову Суду Князєва та вилучили $2,7 млн. Пізніше САП повідомила про підозру Князєву та його спільнику - адвокату.

 

Того ж дня пленум Верховного суду проголосував за висловлення недовіри голові Верховного Суду Всеволоду Князеву. Відтак він втратив статус голови ВС, але залишається суддею цієї інстанції.

 

18 травня Вища рада правосуддя задовольнила подання САП про арешт Князєва.

 

Керівник САП Олександр Клименко уточнював, що до передачі хабаря залучили адвокатське об'єднання, яке фактично використовувалося для прикриття "бек офісу", який дозволяв впливати на рішення Верховного Суду та іншого судів. Він не назвав адвокатське об'єднання. Інтереси компанії Ferrexpo Жеваго у Верховному Суді представляла юридична фірма "Ілляшов і партнери", однак там свою причетність до справи заперечили.

 

Як повідомляла УМ, Князєву суд зменшив заставу: з 75-ти до 55 мільйонів гривень.