Блінкен засвідчив прогрес у контрнаступі ЗСУ

15:54, 06.09.2023
Блінкен засвідчив прогрес у контрнаступі ЗСУ

На фото: Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба під час зустрічі

Держсекретар США Ентоні Блінкен, під час свого третього офіційного візиту до України, висловив враження від прогресу у контрнаступі Збройних Сил України (ЗСУ) під час спільної зустрічі з очільником Міністерства закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він також висловив свою вдячність за хоробрість українського народу, армії та зусилля керівництва країни у важкий період конфлікту. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN.

 

"Ми побачили хороший прогрес у контрнаступі, що дуже тішить. Ми хочемо переконатися, що Україна має не тільки все потрібне для контрнаступу, але й загалом у довгостроковій перспективі, переконатися, що вона має сильні засоби стримування, сильну обороноздатність, щоб у майбутньому подібна агресія ніколи не повторилася", - вказав Блінкен.

 

Він заявив, що особисто приїхав до Києва, щоб показати "постійну" й "рішучу" підтримку уряду США Україні у боротьбі з російською агресією. 

 

Як повідомляла УМ, 6 вересня Держсекретар США приїхав з третім візитом до Києва. Чиновник планує пробути в України 2 дні. Сьогодні в нього запланована зустріч безпосередньо з президентом України Володимиром Зеленським, очільником урядом Денисом Шмигалем, головою МЗС Дмитром Кулебою та іншим "вищим" керівництвом держави. Очікується, що саме сьогодні Блінкен оголосить про новий "транш" допомоги від США — надання ще 1 мільярду Україні.