Оголосить про $1 млрд для України: держсекретар США Блінкен прибув до Києва

13:02, 06.09.2023
Оголосить про $1 млрд для України: держсекретар США Блінкен прибув до Києва

Блінкен та Кулеба вшановують у Києві загиблих українських воїнів. (Фото: Х-сторінка Дмитра Кулеби)

В Україну прибув Державний секретар США Ентоні Блінкен – свій візит він розпочав із вшанування пам'яті загиблих воїнів на кладовищі.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в соцмережі Х (колишній Твіттер) та агентство Reuters із посиланням на представника Держдепу.

 

Першою зупинкою Блінкена у Києві став військовий цвинтар, де він разом із міністром закордонних справ України віддав шану полеглим українським воїнам.

 

"Я привітав державного секретаря Ентоні Блінкена в Україні. Секретар став першим колегою, який розпочав свій день у Києві з вшанування загиблих наших героїв на Берковецькому кладовищі. Це знак поваги до всіх українських воїнів, які віддали своє життя за нашу свободу та право на життя", – зазначив очільник української дипломатії.

 

Далі держсекретар зустрінеться з Володимиром Зеленським, українськими посадовцями та представниками громадянського суспільства.

 

СNN пишуть, що Блінкен хоче обговорити з Зеленським ситуацію на фронті. Також під час візиту США та Україна можуть узгодити свої зусилля перед засіданням Генеральної Асамблеї ООН, яке відбудеться пізніше цього місяця.

 

Це перший візит Блінкена в Україну з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Також це буде його перша ночівля країні, яка перебуває у стані війни.

 

Раніше американські ЗМІ інформували, що Блінкен в ході дводенного візиту до Києва може оголосити про новий пакет допомоги Україні на понад 1 млрд дол.

 

Як повідомляла УМ, днями радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван провів зустріч з керівниками українських антикорупційних інституцій.