У Люберцях під Москвою дрон ГУР ататкував цех з виробництва електроніки для ракет

10:52, 01.09.2023
У Люберцях під Москвою дрон ГУР ататкував цех з виробництва електроніки для ракет

Бавовна у Люберцях 1 вересня. (Скріншот відео)

Український дрон успішно атакував цех з виробництва електроніки для ракет у місті Люберці, що в російському Підмосков’ї у п’ятницю.

 

На місці - в цеху науково-виробничого підприємства "Томилинский электронный завод" - спалахнула пожежа.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на джерела у ГУР Міноборони України 1 вересня.

 

При цьому російські пропагандистські ЗМІ пишуть про збиття українського дрона на підльоті до Москви.

 

Втім у ГУР заявляють, що повідомлення про знищення дрона не відповідають дійсності.

 

Анонімні джерела у розвідці, на умовах анонімності, спростували заяву мера Москви Сергія Собяніна про збитий у Люберцях безпілотник, зазначивши, що дрон успішно дістався цілі.

 

"Операція ГУР – усе успішно, даді буде", кажуть у військовій розвідці України.

 

Раніше Собянін заявляв, що внаслідок збиття дрона нібито постраждалих і руйнувань немає.

 

"Поруч із Люберцями припинено чергову спробу прольоту безпілотника до Москви. Попередньо постраждалих і руйнувань немає. Екстрені служби працюють на місці події. Спасибі військовим, що не дали зіпсувати нам День знань!", – не кліпнувши оком написав він.

 

Ще про два збиті (нібито українські) дрони в районі міста Курчатов Курської області інформував губернатор області Роман Старовойт.

 

Пізніше представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов зазначив, що російська пропаганда видала "на гора" чергову брехню про збитий дрон та підтвердив, що у Люберцях в п'ятницю дійсно "розквітла бавовна" на російському заводі.

 

Як повідомляла "УМ", днями українська військова розвідка офіційно підтвердила знищення низки російських літаків Іл-76 внаслідок атаки дронів на аеропорт у російському Пскові