ГУР підтвердило знищення чотирьох важких військово-транспортних літаків Іл-76 у Пскові

13:31, 30.08.2023
ГУР підтвердило знищення чотирьох важких військово-транспортних літаків Іл-76 у Пскові

У Пскові розташований аеропорт спільного базування. (Фото з відкритих джерел)

Українська військова розвідка офіційно підтвердила знищення низки російських літаків Іл-76 внаслідок атаки дронів на аеропорт у російському Пскові в ніч з вівторка на середу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі «Громадському».

 

Йдеться про знищення чотирьох важких військово-транспортних літаків Іл-76, як про це раніше писали російські ЗМІ. Скільки ще суден було пошкоджено — уточнюється.

 

«Підтверджуємо знищення ворожих транспортних літаків Іл-76, чотири одиниці. Знищені — це означає, що завдані ураження не дозволяють відновити цей літак і повернути його до лав і виконання завдань. Їх використовують для транспортування особового складу окупантів та їхньої техніки. Також є інформація про пошкодження ще кількох одиниць», — сказав пан Юсов.

 

Зазначимо, що у Пскові розташований аеропорт спільного базування, тобто там розміщені як цивільні, так і військові літаки. Відомо, що на аеродромі базується 334 військово-транспортний авіаційний полк 18 дивізії військово-транспортної авіації рф.

 

Як повідомляла «УМ», раніше жителі Пскова були налякані атакою на місцевий аеродром «Хрести». Там нібито пролунало щонайменше п'ять вибухів, також місцеві чули звуки, схожі на автоматні черги.

 

Міноборони росії цю інформацію досі не коментувало.