«Вічна Памʼять»: нова марка вийде до Дня пам’яті Захисників України – Укрпошта

11:25, 28.08.2023
«Вічна Памʼять»: нова марка вийде до Дня пам’яті Захисників України – Укрпошта

Нова марка Укрпошти буде присвячена загиблим українським захисникам. (Фото: сайт Укрпошти)

В Україні завтра, 29 серпня, відзначатимуть День пам'яті загиблих захисників України. Ця дата визначена для вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій російсько-української війни на сході України – Іловайську трагедію.

 

Із нагоди Дня пам'яті загиблих захисників України Укрпошта випустить нову марку під назвою "Вічна Пам'ять". Кошти з її продажу підуть на допомогу дітям загиблих героїв.

 

Як інформує УМ, про це 28 серпня повідомив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський у Телеграм.

 

«Ми довго думали над напрямом благодійності цього випуску — зібрати на зброю, пам'ятник чи музей загиблим героям. Але вирішили серцем. Є ті, для кого ці втрати найважчі — діти героїв. Якщо є найменше, що ми можемо зробити, щоб їх порадувати, передати трішки тепла та підтримки — ми зробимо саме це. Тому 3 грн з кожного випуску знову підуть на добро», — написав Ігор Смілянський.

 

Cпецпогашення марки відбудуться завтра по всій країні. Але відсьогодні марку та конверт можна передзамовити онлайн. У відділеннях Укрпошти марка "Вічна Пам'ять" з'явиться завтра.

 

Нагадаємо, що за кошти, виручені від продажу марки з псом Патроном, відбудували пошкоджений ворожими обстрілами притулок для тварин. Детальніше про це читай за посиланням.

 

Як повідомляла УМ, До 32-ї річниці Незалежності: «Укрпошта» випустила поштову марку.